Praktijkinfo

Iedereen, van de allerkleinsten tot hen met gezegende leeftijd, kan op de praktijk terecht met zijn medische problemen of vragen. Er zal geluisterd en onderzocht worden, medisch advies gegeven of behandeling verstrekt worden, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke bewijzen. Op een evidence based manier geneeskunde verrichten draag ik als huisarts hoog in het vaandel.

Artsenpraktijk Loods 80

 • We werken enkel op afspraak – voor ieders gemak. Zo hoef je niet lang te wachten en is het coronaproof. Wens je op consultatie te komen bij de huisarts, maak dan gerust een afspraak via deze website.
 • Indien u een dringende afspraak wenst en er is geen plaats meer beschikbaar op de website, bel ons gerust even op 056/89 09 66. Dan kunnen we samen kijken wat er nog mogelijk is.
 • Huisbezoeken dienen enkel voor patiënten uit Wevelgem die zich onmogelijk naar de praktijk kunnen verplaatsen en worden bij voorkeur aangevraagd voor 10u. In de praktijk is er meer materiaal en zijn er meer mogelijkheden om u beter te helpen.
 • Als u voor meer dan 1 persoon komt, gelieve dan ook evenveel tijdsblokken te boeken.​
 • Onderzoeken in voorbereiding op een operatie: gelieve in het boekje dat u in het ziekenhuis ontving, de bladzijden in te vullen door de patiënt reeds zelf in te vullen vooraleer u bij de arts komt.
 • Attesten van arbeidsongeschiktheid: er wordt niet teruggekeerd in de tijd. Neem dus reeds op de eerste dag van uw afwezigheid contact met uw huisarts!
 • Attesten en voorschriften worden niet telefonisch geregeld. Voor het invullen of afleveren van attesten vragen wij om een afspraak te maken. Voor vele medische aandoeningen is het immers belangrijk dat u door uw arts geregeld onderzocht wordt. (bv. bloeddruk, …). Bij elke consultatie proberen wij voldoende voorschriften mee te geven tot een volgende afspraak noodzakelijk is.
 • Bij belet graag uw afspraak tijdig annuleren; telefonisch of online. Zo kan iemand anders in uw plaats geholpen worden.
 • Na 19 u of in het weekend kan u de wachtdienst van Wevelgem contacteren via 056 / 40 47 48.

Psycho- en ergotherapie Loods 80

Ontdek hier binnenkort meer informatie over onze psycho- en ergotherapie…

Osteopathie Loods 80

Achtergrond

Osteopathie is een manuele behandelingstherapie, ontwikkeld vanuit de klassieke geneeskunde door Dr. Andrew Taylor Still. Hierbij staat voorop dat je in je geheel benaderd wordt.

De oorzaak van jouw klachten kunnen namelijk op een andere locatie liggen dan je effectieve klacht. Het lichaam is een wisselwerking van verschillende systemen. Wanneer één systeem in de problemen komt, heeft dit een invloed op de andere systemen wat kan leiden tot verscheidene symptomen.

Hoe

Aan de hand van een uitgebreid vragengesprek en onderzoek worden bewegingsverliezen in jouw lichaam opgespoord. Verlies in beweging kan op verschillende plaatsen voorkomen: spiergen, gewrichten, botten, fascia, ingewanden en zelfs jouw schedel. Door het behandelen van deze bewegingsverliezen, wordt jouw “zelfgenezend vermogen” gestimuleerd, waardoor jouw lichaam zich kan herstellen.

Praktisch

Behandelingen osteopathie gebeuren in ondergoed, zodat we het volledig lichaam in acht kunnen nemen. Zorg dus voor comfortabel en propere onderkledij.

De eerste sessie wordt uw identiteitskaart ingelezen, breng deze dus zeker mee. Breng eveneens eventuele medische beeldvorming, dokterverslagen,… mee naar uw consultatie.

Tarief

Een sessie osteopathie kost €55 per sessie. Na elke consultatie krijg je een attest dat je kan indienen bij je ziekenfonds. Er wordt een tussenkomst voorzien van € 10 per sessieHet maximum aantal consultaties per kalenderjaar verschilt per ziekenfonds.

 • CM of Christelijke Mutualiteit: € 10 per consultatie met een maximum van 5 consultaties per kalenderjaar
 • Partena: € 10 per consultatie met een maximum van 6 consultaties per kalenderjaar
 • OZ of Onafhankelijk Ziekenfonds: € 10 per consultatie met een maximum van 5 consultaties per kalenderjaar
 • Vlaams neutraal ziekenfonds: € 10 per consultatie met een maximum van 5 consultaties per kalenderjaar
 • LM of Liberale Mutualiteit: € 10 per consultatie met een maximum van 6 consultaties per kalenderjaar
 • De voorzorg: € 10 per consultatie met een maximum van 5 consultaties per kalenderjaar

Sommige verzekeringen voorzien een hogere aanvullende terugbetaling van osteopathie. Dit kan je steeds navragen bij je verzekeraar of ziekenfonds.

Afwezigheid 

Indien u niet op uw afspraak aanwezig kan zijn, gelieve ons dan 24u op voorhand telefonisch te verwittigen. Anders zijn wij genoodzaakt uw afspraak aan te rekenen.