Praktijkinfo

Iedereen, van de allerkleinsten tot hen met gezegende leeftijd, kan op de praktijk terecht met zijn medische problemen of vragen. Er zal geluisterd en onderzocht worden, medisch advies gegeven of behandeling verstrekt worden, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke bewijzen. Op een evidence based manier geneeskunde verrichten draag ik als huisarts hoog in het vaandel.

Artsenpraktijk Loods 80

 • We nemen graag nieuwe patiënten aan. Echter enkel patiënten die wonen in deelgemeente Wevelgem én binnen de straal van 2.5km.
 • We werken enkel op afspraak – voor ieders gemak. Zo hoef je niet lang te wachten en is het coronaproof.
 • Huisbezoeken (bij voorkeur aangevraagd voor 10u) dienen enkel voor patiënten die zich onmogelijk naar de praktijk kunnen verplaatsen. In de praktijk is er meer materiaal en zijn er meer mogelijkheden om u beter te helpen.
 • Wens je op consultatie te komen bij de huisarts, maak dan bij voorkeur online een afspraak via deze website. Zo kunnen wij ons focussen op de patiënt voor ons.
 • Als u voor meer dan 1 persoon komt, gelieve dan ook evenveel tijdsblokken te boeken.​
 • We lassen een dagelijks bel-uurtje in tussen 15u en 16u. Jullie mogen ons voor de bloedresultaten, resultaten van jullie onderzoeken of andere telefonische vragen elke dag bellen tussen die uren.
 • Een mondmasker dragen in de praktijk hoeft niet meer, tenzij bij infecties. Dus voel je je ziek of zit er een of ander virusje of bacterie onder je leden dan verzoeken we je om toch een mondmasker op te zetten.
 • Na 19 u of in het weekend kan u de wachtdienst van Wevelgem contacteren via 056 / 40 47 48.
 • Vanaf oktober starten we de covid vaccinaties op de praktijk. Kwetsbare mensen krijgen voorrang, maar in principe kan iedere volwassene die wil een vaccin krijgen. Hiervoor maak je best een afspraak via de website waarbij je een afspraak maakt bij ‘VACCINATIE Agenda’. Lukt dit niet dan kan je ons opbellen tijdens ons telefonisch bel-uurtje: elke dag tussen 15u en 16u.Je hoeft zelf geen vaccin mee te brengen, wij hebben dit liggen op de praktijk.
 • De griepvaccinatie ronde volgt in november.

Psycho- en ergotherapie Loods 80

Ontdek hier binnenkort meer informatie over onze psycho- en ergotherapie…

Osteopathie Loods 80

Achtergrond

Osteopathie is een manuele behandelingstherapie, ontwikkeld vanuit de klassieke geneeskunde door Dr. Andrew Taylor Still. Hierbij staat voorop dat je in je geheel benaderd wordt.

De oorzaak van jouw klachten kunnen namelijk op een andere locatie liggen dan je effectieve klacht. Het lichaam is een wisselwerking van verschillende systemen. Wanneer één systeem in de problemen komt, heeft dit een invloed op de andere systemen wat kan leiden tot verscheidene symptomen.

Hoe

Aan de hand van een uitgebreid vragengesprek en onderzoek worden bewegingsverliezen in jouw lichaam opgespoord. Verlies in beweging kan op verschillende plaatsen voorkomen: spiergen, gewrichten, botten, fascia, ingewanden en zelfs jouw schedel. Door het behandelen van deze bewegingsverliezen, wordt jouw “zelfgenezend vermogen” gestimuleerd, waardoor jouw lichaam zich kan herstellen.

Praktisch

Behandelingen osteopathie gebeuren in ondergoed, zodat we het volledig lichaam in acht kunnen nemen. Zorg dus voor comfortabel en propere onderkledij.

De eerste sessie wordt uw identiteitskaart ingelezen, breng deze dus zeker mee. Breng eveneens eventuele medische beeldvorming, dokterverslagen,… mee naar uw consultatie.

Tarief

Een sessie osteopathie kost €55 per sessie. Na elke consultatie krijg je een attest dat je kan indienen bij je ziekenfonds. Er wordt een tussenkomst voorzien van € 10 per sessieHet maximum aantal consultaties per kalenderjaar verschilt per ziekenfonds.

 • CM of Christelijke Mutualiteit: € 10 per consultatie met een maximum van 5 consultaties per kalenderjaar
 • Partena: € 10 per consultatie met een maximum van 6 consultaties per kalenderjaar
 • OZ of Onafhankelijk Ziekenfonds: € 10 per consultatie met een maximum van 5 consultaties per kalenderjaar
 • Vlaams neutraal ziekenfonds: € 10 per consultatie met een maximum van 5 consultaties per kalenderjaar
 • LM of Liberale Mutualiteit: € 10 per consultatie met een maximum van 6 consultaties per kalenderjaar
 • De voorzorg: € 10 per consultatie met een maximum van 5 consultaties per kalenderjaar

Sommige verzekeringen voorzien een hogere aanvullende terugbetaling van osteopathie. Dit kan je steeds navragen bij je verzekeraar of ziekenfonds.

Afwezigheid 

Indien u niet op uw afspraak aanwezig kan zijn, gelieve ons dan 24u op voorhand telefonisch te verwittigen. Anders zijn wij genoodzaakt uw afspraak aan te rekenen.