Over ons

  • Evidence based werken
  • Vooruitstrevend en toekomstgericht
  • Aangename sfeer en ervaring
  • Groepspraktijk
Artsenpraktijk Loods80 Ruth Cropped
Artsenpraktijk Loods80 Ruth Cropped

Ruth Decouttere

Dokter Ruth Decouttere, oprichtster Artsenpraktijk Loods 80 te Wevelgem, Huisarts, cb arts Kind & Gezin vaccinatiearts ITG

Een woordje over mezelf: Ik groeide op in Lendelede en Sente, studeerde met veel plezier aan de Kulak om dan mijn studentenpad te vervolgen in Leuven. In 2011 studeerde ik met onderscheiding af als arts. Na 2 jaar werken als Huisarts in opleiding in Zaventem is in 2013 mijn huisartsencarrière officieel van start gegaan. We verhuisden voor het werk van mijn man naar Antwerpen waar ik meerdere jaren werkte in een dynamische groepspraktijk. Dit combineerde ik met een functie als Kind & Gezin arts, vaccinatiearts voor het Instituut van Tropische Geneeskunde en onderzoeksmedewerker voor Domus Medica.

Ondertussen kregen mijn man-met-Wevelgemse-roots Frederik en ik 4 prachtige kindjes en keerden we terug naar West-Vlaanderen. De mogelijkheid deed zich voor om deze praktijk op te bouwen en dit heb ik met beide handen gegrepen.

Ik kijk ernaar uit om een degelijke en gezellige praktijk op te bouwen, mooie patiëntenrelaties te creëren en iedereen richting een goede gezondheid te – je raadt het nooit – loodsen.

Who Sarah Devos
Who Sarah Devos

Sarah Devos

Sarah Devos, huisarts, aangenomen arts voor politie en defensie.

Over mezelf: Ik ben opgegroeid in Wevelgem en wist als klein meisje al dat ik huisarts zou worden. Toen ik 18 werd, wilde ik eerst wat voeling krijgen met andere culturen en kreeg de kans om een jaar in Brazilië te wonen. Na een zeer leerrijk jaar startte ik mijn opleiding in Kortrijk om deze in Leuven af te werken. Ik studeerde in 2017 af als arts en keerde terug naar Wevelgem, waar zowel mijn familie als die van mijn partner Sam woont. Ik werkte 2 jaar als huisarts in opleiding in een artsenpraktijk te Wevelgem, om vervolgens in dezelfde praktijk te starten als volwaardig huisarts.

Recent werd ik mama van 2 lieve kindjes. Met deze grote verandering in mijn leven vond ik de tijd rijp voor een nieuwe start op professioneel vlak. Ik kijk ernaar uit om samen met Dr. Decouttere een bloeiende, multidisciplinaire praktijk uit te bouwen met aandacht voor zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid.

Ik hou van de veelzijdigheid van de huisartsgeneeskunde. Door nauwe banden te creëren met patiënten en families, hoop ik hen op een respectvolle en eerlijke manier bij te kunnen staan in gezondheid en ziekte.

THD 9223
THD 9223

Herlinde Van Eecke

Herlinde Van Eecke, huisarts, arbeidsarts, cb arts Kind en Gezin.

Ik groeide op in Langemark en was -mede door mijn grootvader die huisarts was- altijd al geboeid door de geneeskunde. Ik startte mijn opleiding aan de Kulak en studeerde in 2016 met de grootste onderscheiding af in Leuven. Ik werkte 2 jaar als huisarts in opleiding in Menen en 1 jaar als zelfstandig huisarts in Gullegem. Eind 2019 maakte ik om familiale redenen de overstap naar de arbeidsgeneeskunde en volgde ook de Manama arbeidsgeneeskunde. Tijdens de bedrijfsbezoeken kreeg ik voeling met de verschillende bedrijfssectoren, beroepsziekten en vooral het belang van een gezonde werkomgeving (fysiek en mentaal). Toch bleef ik wat op mijn honger zitten, en na de geboorte van mijn 2 kindjes besloot ik mijn hart te volgen. In mei 2023 herstartte ik als zelfstandig arts bij Kind en Gezin en vanaf maart 2024 ook als huisarts bij Loods 80.

Voor mij is de huisartsgeneeskunde een prachtig beroep, waar een vertrouwensband en patiëntgerichte zorg heel belangrijk zijn, met aandacht voor ieders persoonlijke verhaal, achtergrond en context. Ik ben dan ook zeer enthousiast om te starten in het team van Loods 80 en samen een mooie groepspraktijk uit te bouwen.

Loods80April2021 10 Cropped
Loods80April2021 10 Cropped

Jamie Ponseele

Jamie Ponseele, psychotherapeut en ergotherapeut

Een woordje over mezelf: Ik groeide op in Gullegem waar ik ben blijven plakken samen met mijn partner Pieterjan. Ik studeerde Ergotherapie aan Howest Kortrijk en kon in 2012 meteen van start als ergotherapeut in het Psychiatrisch Ziekenhuis OLV te Brugge. Op zoek naar meer verdieping, volgde ik een 4-jarige therapieopleiding aan AIHP en Vives, met als stroming: Integratieve en Humanistisch-Experiëntiële Psychotherapie. Om meer voeling te krijgen met de eerstelijnshulpverlening trok ik weg uit het ziekenhuiswezen.

Als centrumleider bouwde ik, samen met een fijn team, aan een nieuw lokaal dienstencentrum te Geluwe/Wervik gericht op een aanbod voor iedereen met een beginnende zorgvraag. Tegelijk in 2017 begon ik thuis met een eigen therapiepraktijk. Na 3 jaar combineren, koos ik ervoor mij voltijds op de praktijk te richtten en in 2020 doopte ik deze om tot Praktijk ’t Verbindt. Omdat multidisciplinair samenwerken belangrijk is, voor een goede doorverwijzing en het aanbieden van kwaliteitsvolle hulpverlening, ben ik vanaf 2021 ook te vinden in Artsenpraktijk Loods 80 te Wevelgem. Ik hou er tweewekelijks een zitdag op dinsdagnamiddag en avond. Steeds op afspraak.

Ik ga op een heel laagdrempelige manier te werk – met een ruim gevarieerde rugzak – en mijn deur staat voor iedereen open: kinderen, tieners,volwassenen, ouderen en mensen met specifieke noden. Zowel voor individuele begeleiding, koppeltherapie, als gezinsondersteuning.

Mijn aanpak is erop gericht samen op zoek te gaan naar dat wat voor jou werkt om je (weer) beter in je vel te voelen. Met welke hulpvraag je ook zit … Ik help graag in de praktijk óf bij jou thuis.

IMG 1148
IMG 1148

Margot Vanacker

Als je aan mijn familie en vrienden vraagt om mij te omschrijven, zeggen zij dat ik sociaal, goedlachs, ambitieus en zorgdragend ben. Voor mij was het dan ook snel duidelijk dat ik een paramedisch beroep wilde uitoefenen.

In 2012, trok ik naar Gent om daar mijn opleiding “Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie” te starten aan de UGent. In 2017, studeerde ik af met onderscheiding als kinesitherapeut. Ik merkte al snel op, dat er voor mij, nog een stuk van de puzzel ontbrak om mijn patiënten volledig te kunnen bijstaan. Ik vatte mijn opleiding Osteopathie aan op Flanders International Collega of Osteopathie in Antwerpen aan in Oktober 2017. Ik bleef ondertussen aan de slag als kinesitherapeut en richtte in mei 2020 mijn eigen praktijk op. In mei 2022 studeerde ik met grote onderscheiding af als Osteopaat D.O. en ben ik klaar om hier officieel mee aan de slag te gaan.

Toen ik van Dr. Decouttere en Dr. Devos de vraag kreeg om een samenwerking aan te gaan, greep ik deze met beide handen. Ik kijk er naar uit om jullie verder te helpen met jullie klachten.

Naast mijn werk als kinesitherapeut en osteopaat ben ik een bezige bij. Op dinsdagavond en in het weekend, kan je mij terugvinden op het veld van SV Wevelgem City. Ik ben hier al 9 jaar actief als kinesitherapeut van zowel de beloften-/ B- en A-kern.

Om de drie weken, ga ik op vrijdag assisteren op FICO. Hier ondersteun ik de leerkrachten tijdens de praktijk en theorielessen. Voor mij een ideale gelegenheid om mij nog verder te verdiepen.

Ter ontspanning, ga ik regelmatig gaan fitnessen en kom je mij vaak met mijn (wind-)hond tegen in en rond het park van Wevelgem.