Over ons

  • Evidence based werken
  • Vooruitstrevend en toekomstgericht
  • Aangename sfeer en ervaring
  • Uitbreiding naar groepspraktijk
Artsenpraktijk Loods80 Ruth Cropped
Artsenpraktijk Loods80 Ruth Cropped

Ruth Decouttere

Dokter Ruth Decouttere, oprichtster Artsenpraktijk Loods 80 te Wevelgem, Huisarts, cb arts Kind & Gezin vaccinatiearts ITG

Een woordje over mezelf: Ik groeide op in Lendelede en Sente, studeerde met veel plezier aan de Kulak om dan mijn studentenpad te vervolgen in Leuven. In 2011 studeerde ik met onderscheiding af als arts. Na 2 jaar werken als Huisarts in opleiding in Zaventem is in 2013 mijn huisartsencarrière officieel van start gegaan. We verhuisden voor het werk van mijn man naar Antwerpen waar ik meerdere jaren werkte in een dynamische groepspraktijk. Dit combineerde ik met een functie als Kind & Gezin arts, vaccinatiearts voor het Instituut van Tropische Geneeskunde en onderzoeksmedewerker voor Domus Medica.

Ondertussen kregen mijn man-met-Wevelgemse-roots Frederik en ik 3 prachtige kindjes en keerden we terug naar West-Vlaanderen. De mogelijkheid deed zich voor om deze praktijk op te bouwen en dit heb ik met beide handen gegrepen.

Ik kijk ernaar uit om een degelijke en gezellige praktijk op te bouwen, mooie patiëntenrelaties te creëren en iedereen richting een goede gezondheid te – je raadt het nooit – loodsen.

Who Sarah Devos
Who Sarah Devos

Sarah Devos

Sarah Devos, huisarts, aangenomen arts voor politie en defensie.

Over mezelf: Ik ben opgegroeid in Wevelgem en wist als klein meisje al dat ik huisarts zou worden. Toen ik 18 werd, wilde ik eerst wat voeling krijgen met andere culturen en kreeg de kans om een jaar in Brazilië te wonen. Na een zeer leerrijk jaar startte ik mijn opleiding in Kortrijk om deze in Leuven af te werken. Ik studeerde in 2017 af als arts en keerde terug naar Wevelgem, waar zowel mijn familie als die van mijn partner Sam woont. Ik werkte 2 jaar als huisarts in opleiding in een artsenpraktijk te Wevelgem, om vervolgens in dezelfde praktijk te starten als volwaardig huisarts.

Recent werd ik mama van 2 lieve kindjes. Met deze grote verandering in mijn leven vond ik de tijd rijp voor een nieuwe start op professioneel vlak. Ik kijk ernaar uit om samen met Dr. Decouttere een bloeiende, multidisciplinaire praktijk uit te bouwen met aandacht voor zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid.

Ik hou van de veelzijdigheid van de huisartsgeneeskunde. Door nauwe banden te creëren met patiënten en families, hoop ik hen op een respectvolle en eerlijke manier bij te kunnen staan in gezondheid en ziekte.

Loods80April2021 10 Cropped
Loods80April2021 10 Cropped

Jamie Ponseele

Jamie Ponseele, psychotherapeut en ergotherapeut

Een woordje over mezelf: Ik groeide op in Gullegem waar ik ben blijven plakken samen met mijn partner Pieterjan. Ik studeerde Ergotherapie aan Howest Kortrijk en kon in 2012 meteen van start als ergotherapeut in het Psychiatrisch Ziekenhuis OLV te Brugge. Op zoek naar meer verdieping, volgde ik een 4-jarige therapieopleiding aan AIHP en Vives, met als stroming: Integratieve en Humanistisch-Experiëntiële Psychotherapie. Om meer voeling te krijgen met de eerstelijnshulpverlening trok ik weg uit het ziekenhuiswezen.

Als centrumleider bouwde ik, samen met een fijn team, aan een nieuw lokaal dienstencentrum te Geluwe/Wervik gericht op een aanbod voor iedereen met een beginnende zorgvraag. Tegelijk in 2017 begon ik thuis met een eigen therapiepraktijk. Na 3 jaar combineren, koos ik ervoor mij voltijds op de praktijk te richtten en in 2020 doopte ik deze om tot Praktijk ’t Verbindt. Omdat multidisciplinair samenwerken belangrijk is, voor een goede doorverwijzing en het aanbieden van kwaliteitsvolle hulpverlening, ben ik vanaf 2021 ook te vinden in Artsenpraktijk Loods 80 te Wevelgem. Ik hou er tweewekelijks een zitdag op dinsdagnamiddag en avond. Steeds op afspraak.

Ik ga op een heel laagdrempelige manier te werk – met een ruim gevarieerde rugzak – en mijn deur staat voor iedereen open: kinderen, tieners,volwassenen, ouderen en mensen met specifieke noden. Zowel voor individuele begeleiding, koppeltherapie, als gezinsondersteuning.

Mijn aanpak is erop gericht samen op zoek te gaan naar dat wat voor jou werkt om je (weer) beter in je vel te voelen. Met welke hulpvraag je ook zit … Ik help graag in de praktijk óf bij jou thuis.